Bedrijvenmarkt Business, Management en Law & Finance

Op 23 mei 2024 vindt de Bedrijvenmarkt voor de studenten van de opleidingen: (Ad) Commerciële Economie, Communicatie, Ad Management, Bedrijfskunde, HRM, Recht en (Ad) Finance & Control plaats. Op deze markt kunnen bedrijven, organisaties, docenten en studenten met elkaar in contact komen voor een afstudeer- of Comakershipopdracht of stageplek. Het gaat op deze dag om de talentvolle en gemotiveerde eerste, tweede, derdejaars studenten van deze opleidingsgroepen.

Voor hun Comakership/stage/praktijkopdracht willen de studenten een vraagstuk oppakken, onderzoeken én beantwoorden. Als organisatie kun je denken aan zaken waar je tegenaan loopt of uitdagingen die je beter onderzocht wilt hebben. Onze studenten bijten zich graag vast in de opdracht!

De opdrachten van het komend semester staan op deze site

Uitwisseling van kennis tussen student en organisatie staat centraal. Met de studenten haal je inventieve ideeën en de laatste theoretische kennis in huis én je investeert in de medewerkers van de toekomst.

Heb je zelf al een opdracht geformuleerd, meld die dan hier aan.

Opzet markt

Tijdens de Bedrijvenmarkt krijg je een statafel toegewezen met een tafelstaander waar de bedrijfsnaam en de gekozen opleiding op staat vermeld. Om de statafel heen is er zo’n 1,5 meter beschikbaar om een eventuele banner neer te zetten. En uiteraard kun je ook overige promotiemateriaal meenemen.

Studenten lopen vanaf 15.30 uur binnen en gaan langs de bedrijven die zij willen spreken. Tijdens de Bedrijvenmarkt hangen er plattegronden met de indeling van de aanwezige bedrijven. Ter voorbereiding kunnen studenten op deze website informatie over de aanwezige bedrijven al inzien.

Je kunt natuulijk ook zelf rondlopen en studenten aanspreken, studenten krijgen een naambadge waar tevens hun opleiding op staat vermeld. In dit geval is het handig als je met z’n tweeën aanwezig bent, om de statafel bemand te houden.


Hoe zitten onze studenten in een opdracht? Raken ze van de wijs als de praktijk anders is dan de theorie? Hieronder een citaat van een van onze Finance studenten:

In de eerste fase van het onderzoek hield ik krampachtig vast aan wat in de theorie beschreven stond over het onderwerp. Hierdoor verloor ik de realiteit en kwam zo ook de toepasbaarheid van mijn onderzoek in de praktijk in gevaar. Halverwege het onderzoek heb ik de theorie losgelaten en ben ik meer gaan focussen op de praktische toepasbaarheid. Dit zorgde niet alleen voor een praktisch toepasbaar eindresultaat, maar gaf mij ook meer rust en vrijheid in mijn hoofd om iets meer out of the box te denken. En vooral minder stress te ervaren!’