Bedrijvenmarkt HBO-ICT en Ad Software Development

Op 14 mei 2024 vindt de volgende Bedrijvenmarkt voor de opleidingen HBO-ICT en Ad Software Development plaats. Hier komen bedrijven en studenten met elkaar in contact voor een praktijkopdracht of stageplek. Het gaat op deze dag om de talentvolle en gemotiveerde eerste, tweede, derdejaars studenten van deze opleidingsgroepen.

Voor hun Comakership/stage/praktijkopdracht willen de studenten een vraagstuk oppakken, onderzoeken, beantwoorden, applicaties bouwen én/ of programmeren. Als organisatie kun je o.a. denken aan het verbeteren van bedrijfsprocessen, het bouwen van applicaties en het programmeren van programma’s. Onze studenten bijten zich graag vast in de opdracht!

Uitwisseling van kennis tussen student en organisatie staat centraal. Met de studenten haal je inventieve ideeën en de laatste theoretische kennis in huis én je investeert in de medewerkers van de toekomst.

De opdrachten van het komend semester staan op deze site

Opzet markt

Tijdens de Bedrijvenmarkt krijg je een statafel toegewezen met een tafelstaander waar de bedrijfsnaam en de gekozen opleiding op staat vermeld. Om de statafel heen is er zo’n 1,5 meter beschikbaar om een eventuele banner neer te zetten. En uiteraard kun je ook overige promotiemateriaal meenemen.

Studenten lopen vanaf 15.30 uur binnen en gaan langs de bedrijven die zij willen spreken. Tijdens de Bedrijvenmarkt hangen er plattegronden met de indeling van de aanwezige bedrijven. Ter voorbereiding kunnen studenten op deze website informatie over de aanwezige bedrijven al inzien.

Je kunt natuulijk ook zelf rondlopen en studenten aanspreken, studenten krijgen een naambadge waar tevens hun opleiding op staat vermeld. In dit geval is het handig als je met z’n tweeën aanwezig bent, om de statafel bemand te houden.


Een programeer opdracht in de praktijk:

Een High Performance Team – zo omschreef de begeleider van Clappform Andy, Bowen, Michiel en Steve. In hun tweede jaar HBO-ICT programmeerden ze voor Clappform, een platform dat Data Analytics en Artificial Intelligence mogelijk maakt, een module die data van klanten importeert op basis van verschillende bestandsformaten. Ondanks de stroeve start en de onbekende programmeertaal C++, leverde ze de module zo vlot en goed op, dat het al vóór het eind van de laatste sprint in productie was. Inclusief gebruikershandeling én onderhoudscode. Deze prestatie leverde de mannen een nominatie voor Beste Comakership op.