Stagiair Publiciteit A.W. Bruna Uitgevers

  • Meewerkstage
  • Amsterdam

Site A.W. Bruna Uitgevers

Bekende Nederlandse uitgeverij

A.W. Bruna Uitgevers geeft al meer dan 150 jaar boeken uit. Tegenwoordig zijn dat verhalen in diverse vormen en op verschillende soorten dragers. Er wordt dagelijks gewerkt met grote auteursnamen en merken zoals David Baldacci, Suzanne Vermeer, Brené Brown, Mark Manson, Edith Eger, Elizabeth George, John Grisham, Paula Hawkins en Terry Hayes. A.W. Bruna Uitgevers geeft voornamelijk boeken uit binnen de genres: thrillers, romans en non-fictie.

Wij hebben vanaf januari/februari 2025 een stageplek beschikbaar voor een enthousiaste:
Stagiair Publiciteit
voor een periode van ca. 5 maanden

Werkzaamheden
Tijdens je stage zal je ruime werkervaring opdoen en je actief bezighouden met boeken, schrijvers, de media en alle onderwerpen die de boeken van A.W Bruna Uitgevers en de bijbehorende boekenfondsen Lev. en Signatuur te bieden hebben. De werkzaamheden die je zal uitvoeren zijn divers en zullen zowel een ondersteunend als zelfstandig karakter hebben. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

  • Persberichten schrijven
  • Het bijhouden van de publiciteitsinbox
  • Persaanvragen verwerken
  • Opstellen van pers- en influencerslijsten
  • Boekpresentaties organiseren
  • Contact onderhouden met auteurs en de pers
  • Auteursgesprekken en vergaderingen bijwonen
  • Promotieplannen maken

Profiel

We zoeken een enthousiaste en gedreven stagiair met een voorliefde voor boeken die werkervaring op wil doen in het boekenvak of op het gebied van communicatie. Je volgt een communicatiegeoriënteerde studie en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je kan zowel zelfstandig als in een team functioneren. Je bent leergierig, een harde werker en communicatief vaardig. Je hebt ervaring met bewerkingsprogramma’s zoals Photoshop. Je woont bij voorkeur in Amsterdam of omgeving.

Wat bieden wij?
Als stagiair op de afdeling Publiciteit en Marketing draai je mee in een hecht team in ons kantoor in het centrum van Amsterdam vlakbij station Amsterdam Amstel. A.W Bruna Uitgevers biedt je een afwisselende en dynamische stage waarin je kennismaakt met de verschillende facetten van de uitgeverij en het vak communicatie. Je krijgt een stagebegeleider die je begeleidt in al je werkzaamheden. Gedurende je stage krijg je de mogelijkheid om het werkproces van een boek van A tot Z te volgen, met de nadruk op publiciteit en marketing. We hechten waarde aan een goede sfeer waarin hard gewerkt en gelachen wordt. De stagevergoeding bedraagt €400,-.

Om te solliciteren op deze vacature stuur je je sollicitatie naar renee.scheepers@awbruna.nl