Bedrijvenmarkt Technology

Op 14 november 2024 vindt de bedrijvenmarkt van Technology plaats. Hier komen bedrijven, docenten en studenten in contact met elkaar voor een praktijkopdracht of stageplek. Het gaat op deze dag om de studenten van Bouwkunde, Ruimtelijke Ontwikkeling-Mobiliteit en Engineering.

Voor hun Comakership/stage/praktijkopdracht willen de studenten een vraagstuk oppakken, onderzoeken én beantwoorden. Als organisatie kun je denken aan zaken waar je tegenaan loopt of uitdagingen die je beter onderzocht wilt hebben. Onze studenten bijten zich graag vast in de opdracht!

De opdrachten van het komend semester staan op deze site

Uitwisseling van kennis tussen student en organisatie staat centraal. Met de studenten haal je inventieve ideeën en de laatste theoretische kennis in huis én je investeert in de medewerkers van de toekomst.

Heb je zelf al een opdracht geformuleerd, meld die dan hier aan.


Een nieuwe geautomatiseerde wasstraat; een voorbeeld van een opdracht, studenten en hun opdrachtgever:

Wasstraat met robots en een plantenmuur

‘Wij, Fabio en Lise, studenten van Windesheim in Almere Technology, hebben onze Comaker gedaan bij ACE Carwash Systems. Zij maken op hoog niveau wasstraten en hadden een leuke opdracht voor ons liggen waarin veel ruimte was voor zelfstandigheid. Ze vroegen ons het bestaande wasstraatconcept te verduurzamen. In de eerste week werd duidelijk dat we het meeste winst konden behalen als we terug gingen naar de basis: wat is auto’s wassen? Van daaruit hebben we het hele wasproces opgebouwd en elke stap verduurzaamd en verbeterd. Naast het nodige onderzoek en praktijkwerk, hebben we vooral veel tijd besteed aan conceptualiseren, schetsen, ideeën bedenken en overleggen. Dit hebben we samengevoegd tot één groot eindontwerp genaamd Omni, een modulaire wasstraat met robots, een waterzuiverende plantenmuur en een zelfrijdend platform.’

‘De opdracht bood eindeloos veel vrijheid om alles uit te werken en onze eigen keuzes te maken. Dat was prettig, maar zorgde af en toe ook voor een hoop onzekerheid. We twijfelden dan of we wel de goede kant op gingen en of het tot een goed eindproduct zou leiden. Gelukkig was de begeleiding goed. Naast de bedrijfsbegeleider waren er twee belanghebbenden met elk hun eigen expertise en invalshoek. Daarnaast was de opdrachtgever erg enthousiast. Dat werkte aanstekelijk! We kregen elke week feedback waardoor we flinke stappen konden zetten en de week structuur kreeg. Het eindresultaat is natuurlijk de kers op de taart en daar zijn we heel trots op.’