Site HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen
Duurzaamheid is een breder begrip dan enkel energie. Bij de productie van materialen komen broeikasgassen vrij en er komt een steeds grotere schaarste aan zeldzame materialen. Daarom is hergebruik van materialen een belangrijk aspect binnen de transitie naar een duurzame leefomgeving. Een materialenpaspoort kan helpen om alle materialen die in een gebouw zitten aan het eind van de levensduur ook weer uit het gebouw te halen en zo goed mogelijk weer te hergebruiken.
In een materialenpaspoort worden alle installaties en onderdelen in een gebouw in kaart gebracht. Dit kan gekoppeld worden aan het Building Information Model (BIM), een 3D model waarin alle relevante onderdelen in het gebouw staan beschreven. Op deze wijze is bekend welke onderdelen wanneer vervangen moeten worden en welke grondstoffen vrij komen uit het gebouw. Hierdoor kunnen onderdelen zo efficiënt mogelijk worden hergebruikt.
Tijdens je onderzoek breng je in kaart welke onderdelen in een gebouw relevant zijn om mee te nemen in een gebouwenpaspoort. Hierna onderzoek je op welke manier dit gebouwenpaspoort vorm gegeven kan worden en toegepast kan worden in bestaande projecten (nieuwbouw en renovatie). Als laatste maak je een plan over het opstellen en onderhouden van het gebouwenpaspoort: op welke manier kan HermanDeGroot een gebouwenpaspoort integreren in haar projecten? En wat is de meerwaarde voor de opdrachtgever van een gebouwenpaspoort?
Om te solliciteren op deze vacature stuur je je sollicitatie naar info@hermandegroot.nl